måndag 30 december 2013

Ich Bin Ein Berliner.





Vi bor bakom en illröd port, det ligger konfetti på marken och hela gatan är fylld med kaféer och restauranger man skulle kunna spendera en hel dag på. Har besökt Berlins finaste pappers shop och handlat en ny plånbok. Och i morgon ärt det sista dagen på detta året.

fredag 27 december 2013

Det börjar ordna upp sig.



Förutom en annalkande förkylning (mansförkylning om det är pojkvännens förkylning jag fått), så börjar lemmarna att slappna av, käkarna att släppa sitt tag och tankarna fokusera på annat än försäljningssiffror och marginaler. En traditionell jul har firats hos föräldrarna, promenad har traskats med äldsta vännen som konstaterade att det börjar ordna upp sig för mig (eftersom jag skaffat pojkvän) och så har mina efterlängtade glasögon kommit med posten. Årets julklapp var en spa-resa. Ser fram emot två spa-besök efter årsskiftet.

måndag 23 december 2013

Om man letar efter julstämning...





Så ska man inte leta här. Sista veckan innan jul har passerat i ett helt insane tempo. Ett tempo som gjorde att jag låg som en våt fläck i soffan hela helgen för att sen kröna det med jobb på självaste Lillejulafton till lång långt ut på kvällskvisten. Är beredd att kapitulera nu.

I alla fall innehöll förra veckan gröna dessert-shots på Bloom in the Park, grönt och skönt väder, Champagne två dagar i rad, Mias Miami-packning i hallen, en yrkesmässig milstolpe, en middag på Trynet med Helena-som-gjorde-mig-till-vegetarian-och-feminist och fick mig att minnas massor av oförglömliga folkhögskoleminnen, en julklapp från Malin som jag redan hade och så har jag köpt ny kamera.

Nu ska jag koppla ner, koppla av, inte tänka på jobb och bara ha kul i flera dagar. Skål och god jul kära ni!

torsdag 19 december 2013

Glögg och Champagne!




Först glögg och tilltugg, sen Champagne och ett sexigt paketspel och så linssoppa på det för att avsluta med mer Champagne. Underbara Malin vet hur man lägger upp en tjejkväll. Och hur man stylar ett bord med glögg och tilltugg så det ser ut att vara hämtat ur en fashionabel matplåtning. Och huset då. Herrejisses. Befriande långt från svenskens ljusa-vita-allt-i-en-färgskala-hus. Och så släng in ett gäng galet trevliga, inspirerande kvinnor och kvällen är komplett.

tisdag 17 december 2013

Tisdagsfunderingar.


Fick häromdagen julkort från en liten liten tjej. Som jag i princip aldrig har träffat. Och då var hon så liten så hon knappast minns mig. Ändå önskar hon mig god jul. Svårt att säga vad som är konstigast. Att få julkort på posten eller att det är från någon man inte umgås med. Och så hade jag igår extremt snyggt välfönat hår i ett par timmar. Innan jag klämde in svallet i en buff och hasade mig, tre gånger, runt Pildammsparken.

Har även läst denna krönika. Kändes skönt att någon satt ord på den där obehagskänslan som infann sig förra veckan när "larmrapporten" fick ta väldigt stort utrymme på nyheterna.

Och slutligen. För att lätta upp en extremt stressig och regngrå vecka har jag slagit till på en blå och svart scarfs, med silvertråd, som gör att allt plötsligt blir lite roligare.

måndag 16 december 2013

Litta julklappstips!



Det känns inte bra i hjärtat med överdriven onödig konsumtion. Men jag älskar eftertänksam, genomtänkta och jag-blir-lite-lyckligare-konsumtion. Gillar att belöna mig själv när jag har kämpat hårt. Och jag gillar att ge bort genomtänkta, onödiga eller väldigt nödvändiga presenter. Fyra starka julklappstips från mig:

Beu Marche i Köpenhamn; Precis allt i butiken är perfekta presenter. T ex liten snygg, vass, fransk kökskniv eller en vintage Champagnehink till någon alldeles speciell.

Butik Gemma utanför Helsingborg; Unika finfina accessoarer, helt rena utsökta skönhetsprodukter och doftljus eller precis vad som helst, i butiken, till sig själv.

Ge något fint och gör något fint; Vårt armband som säljs till förmån för SOS BarnbyarMokkasins fantastiska print eller For Good Lucks underbara armband.

Hay; Perfekt till julklappsleken små urfina tändsticksaskar eller precis vad som helst i butiken.

lördag 14 december 2013

Lite lördagsjobb.




Började dagen med att missa tåget. Trots att jag sprang. Halvtimme till nästa tåg. Som jag också missade… officiella förklaringen "tåget var försenat". Inofficiella "kollade fel i tidtabellen". Sen kändes det lite som att inget skulle bli rätt idag. Men Malin var nöjd med att det var mitt fel att vi var kraftigt försenade, inte hennes. Och hon fick lite mer tid hemma med febrig bebis. Och sen hade vi en underbar eftermiddag i butik Gemma utanför Helsingborg. En butik med så många unika, fantastiska plagg och accessoarer att man blir helt matt. Sen var Gemma också första butiken som upptäckte Lite Kalabalik. Bara en sån sak.

fredag 13 december 2013

Konstaterar.



Att om man vill ha många likes på Fejan ska man vara gravid eller bli årets nyföretagare. Det första är jag inte men däremot det andra. Jisses vilken härlig ström av grattisar och likes. Och idag sticker kollegerna tidigare för att kolla på lussetåg med dom små. Jag går och vaxar mig.

Överst; finfint blommogram från mamma och pappa till mig och mina kolleger! Mitten; afterwork med Cecilia och Ida i obekväma skor och skinn. Nederst; Bubbel för att fira att Nina klarade tentan och är numer vår alldeles egna ARU.

Och så är det fredag! Bästa feelingen.

torsdag 12 december 2013

Lite julfest!



Tänka sig. Vi lyckades stänga kontoret redan efter lunch. Och bästa sättet att koppla bort allt är att andades storstad och okynnes shoppa. Och när fötterna är shoppingtrötta sätter man sig ner och dricker vin. Man får upp värmen, axlarna faller ett snäpp och man skrattar så ansiktsmusklerna krampar. Linda konstaterar att hon fått komplex för sin hygien. Malin berättade om hur hon, fysiskt, reagerade på utmärkelsen, våtservettens existens avhandlades och Martin han hade det såklart jäklans gött.

Missagen intogs på Pluto, rekommenderas varmt! Drinkarna dracks på Ruby.

tisdag 10 december 2013

Bubbel och konfetti!


Stress i magen och stigande panik har präglat denna dagen. Med ett kort avbrott för jubel, grattiskramar och breda leenden. Sen tillbaka till stresspanik igen. Målinriktad står det på diplomet. Skulle även kunna stå massor och hårt arbete. Men tänk. Vi har blivit utnämnda till Årets Nyföretagare. Det är ju hur kul som helst! Annars hoppade jag lunchen på Nyföretagarcentrum för en lunch om Google Adwords och Facebook annonsering. Trots att det hade utlovats överraskning.

måndag 9 december 2013

Så man nyper sig i armen.

Så skulle man kunna sammanfatta helgen. Vi har det så galet härligt tillsammans. Så man måste nypa sig i armen. Och jag hade verkligen inga problem att skaffa mig en härlig och mysig helg även som signel. Men den där lördagskvällen blev väldigt snabbt rastlös om jag bestämt mig för att bara vara hemma. Annars har jag sovit, kommit ifatt, ätit lasagne i världsklass och druckit glögg.

fredag 6 december 2013

Som ett skämt ju.


Det här förbannade vädret. Sitter kvar på kontoret och hör hur det viner utanför. Annars har jag gjort mitt bästa för att mota Sven denne fredag. Workshop med säljstrategier och mål för 2014 med en expert. Vinlunch på Sture. Och snart Jenny Wilson på Babel med Karin, känns dock konstigt att dricka fredagsvin själv. Och. Om man har nog av fluffiga mammabloggar så rekommenderar jag en med en lite mer ärlig och rättfram approach.

torsdag 5 december 2013

Lite julmingel.

Prick klockan 17.00 i onsdags välde första tjejgänget in, sen var det en icke sinande ström kvinnor som minglade, drack bubbel, smaskade på turkish delights, shoppades smycken och spred glädje omkring sig. Fantastisk kväll med galet många fina ord. Och som om det inte skulle vara nog så avslutades dagen med att nyårsplanerna spikades. Berlin es ist.

Inte en helt vanlig lunch.

Hårt arbete, ekonomisk risk och stort ansvar. Saker jag kalkylerade med när vi startade företagen. Inte att sitta ner vid samma bord som Sveriges jämställdhetsminister och äta lunch. Vi pratade ledarskap, kompetens, valfrihet och företagsstrukturer. Vi är en reklambyrå som startades av tre kvinnor. Därför bryter vi mot normen i en bransch där de allra flesta byråer startas och drivs av män. Jag har hört att vissa kallar oss tjejbyrå. Andra en väldigt kompetent byrå. Tänk den dagen det är helt oväsentligt vilket kön det är på delägarna.

Läs mer här.

tisdag 3 december 2013

On a bad day there is always nail polish.


Besökte optikern och fick med mig linser som gör att jag nu även ser på högran. Och så pratade vi om vad man kan göra, att glasögon är en lyxvara och att armbandet som står på deras disk säljer så fort de berättar vad syftet är. Har traskat Möllan runt för snacks till Lite Kalabaliks årliga julevent. Konstaterat hur oändligt sorgligt det är att min älskade cykel är borta, att tjuven med en bultsax i fickan måste haft väldans god smak. För inte var det pengar hen var ute efter. Och så har jag öppnat lucka tre i min galet trevliga adventskalender från Ciaté.

Rött lack från Ciaté, ringen Lite Granat och halsbandet Lite Fatima.

Polyesterpälsen!

Jädrans vad nöjd jag är med min fluffiga, mjuka polyesterpäls. Dessutom enormt värmande. Här behövs det minsann inga små liv som ska behöva sätta livet till för att jag ska känna mig fluffig och fin. Och varm. 

Inköpt på HM i lördags.

måndag 2 december 2013

En helg.



Har druckit finvin på Bastard för att fira samboskapet (tack världensbästa Charlotte), stått i konsertkö och tittat på ungdomar med burkcider i handen, julshoppat en galet fin festtopp, ätit supergod middag i Lund för att fira favoritkusinen, hoppat en utgång för att prioritera sömn, firat in advent och december med tomteröda skor och blivit bjuden på adventsfika med årets första glögg.

Dagmartoppen med rävsvansprint inhandlades i en av Malmös absolut trevligaste butiker, Miloii. En annan väldigt trevlig butik finns på Helmfeltsgatan. En gata som är ett hett shopping-tips om du garanterat vill hitta roliga och personliga julklappar.

Malmös helt egna julkalender.


Vi har tagit fram kommunikation kring julen i Malmö Stad. Allt är förpackat i en julkalender, öppna en lucka och se vad som händer i dag! Och två vansinnigt duktiga danska tjejer, Hvass&Hannibal, har gjort den underbara illustrationen som håller ihop hela manéret.